به جرأت میتوان گفت امروزه گوشی های هوشمند به یکی از ضروری ترین ابزار مورد استفاده مردم تبدیل شده اند. گوشی های هوشمند عمدتا توسط شرکت های مطرحی مانند اپل، سامسونگ، هواوی، نوکیا، شیائومی و ... تولید میشوند و در اختیار مردم سراسر جهان قرار می گیرند. کشور ما نیز از این قاعده مستثنی نبوده و برای دسترسی مردم به گوشی هوشمند ناگزیر به واردات آن می باشد. اما در چند ماه اخیر به خصوص پس از شیوع ویروس کرونا و افزایش قیمت ارز شاهد افزایش قیمت گوشی های هوشمند در بازار هستیم که باعث شده قدرت خرید مردم بسیار کاهش یابد. این مساله موجب ایجاد رکود در بازار گوشی و کاهش ثبت سفارش واردات این محصول شده است.
مدیر روابط عمومی انجمن واردکنندگان موبایل با بیان اینکه مهم ترین علت افزایش قیمت گوشی همراه عدم تخصیص ارز است، گفت: در حال حاضر در شهریور ماه نسبت به ماه گذشته ثبت سفارش کالای تلفن همراه ۲۰ برابر کاهش یافته است.
وی دومین علت وضعیت نابسامان بازار موبایل را مربوط به قانون سقف و سابقه دانست و گفت: تا چند ماه گذشته نزدیک به ۱۸۰ شرکت در حوزه گوشی همراه فعالیت می کردند که از این تعداد ۷۰ شرکت به طور مستقیم به کار واردات این محصول پرمتقاضی مشغول بودند. این در حالی است که در حال حاضر تعداد شرکتهای واردکننده با صدور مجوز توسط وزارت صمت به ۳۰۰ شرکت افزایش یافته است.
وی افزود: از آنجایی که بسیاری از شرکت های تازه وارد به عرصه واردات گوشی موبایل، برای نخستین بار وارد چرخه این محصول شده اند، با وجود قانون سقف و سابقه با مشکل جدی روبرو می شوند. این شرکتها باید دارای سابقه واردات بوده تا بتوانند محصولات خود را وارد کشور کنند که متأسفانه بیشتر آنها تازهکار بوده و نمی توانند از این قانون عبور کنند در نتیجه ثبت سفارش شرکت ها به خاطر سقف و سابقه انجام نمی شود.
عالیان در ادامه گفت: یکی دیگر از علت های نابسامانی در بازار موبایل کمبود کالا است؛ چرا که در ماه شهریور هیچ گونه واردات گوشی انجام نشده و هر آنچه که در انبارها و در دست مغازهداران بوده به فروش رسیده است. از طرفی باید به این نکته اشاره کنم که کالای گوشی همراه توسط فروشندگان بیش از دو هفته نمی تواند نگهداری شود؛ چراکه بلافاصله به فروش رسیده و مبلغ آن برای واردات دوباره کالا هزینه می شود اما با توجه به این که هیچگونه ثبت سفارش جدیدی برای وادرات گوشی موبایل صورت نگرفته است در نتیجه با کمبود این کالا در بازار مواجه هستیم که همین امر نیز بر افزایش قیمت آن مؤثر خواهد بود.
وی ادامه داد: از زمان بازگشایی مدارس قیمت گوشی ها افزایش داشته است، به طوری که اکنون بازارهای موبایل دچار التهاب شده اند، درواقع باید بگویم بین ۱۰ تا ۲۵ درصد گوشی های همراه با افزایش قیمت مواجه شده اند. از طرفی بالا رفتن تقاضای خرید گوشی همراه و از طرف دیگر عدم تخصیص ارز به واردات این کالای پرمتقاضی از علت های دیگر نابسامانی و افزایش قیمت ها در بازار موبایل است.
عالیان اضافه کرد: نزدیک به ۵۰۰ هزار گوشی که در گمرکات منتظر مجوز برای ورود به بازار بودند در دو هفته اول ماه مرداد آزاد شده و به سرعت به فروش رسید اما دوباره بازار با کمبود کالا مواجه است. از طرفی شرکت های واردکننده با توجه به قانون سقف و سابقه نمی توانند گوشی های همراه وارد کنند. این در حالی است که اگر تصمیم جدی درباره ورود گوشی های همراه گرفته نشود، متأسفانه دوباره با مشکل واردات تلفن همراه از طریق مسافری روبرو می شویم و همان حوادث سال ۹۷ اتفاق می افتد؛ چرا که در آن زمان قوه قضائیه به موضوع قاچاق گوشی ورود پیدا کرده و بسیاری از واردکنندگان و بازرگانان را به دلیل قاچاق گوشی مسافری دستگیر کردند.
وی در پایان افزود: برای ساماندهی به بازار گوشی تلفن همراه و متعادل کردن قیمت ها نیاز به تصمیم جدی در این زمینه از سوی دولت و مسئولین امر می باشد تا با تخصیص ارز مناسب جهت واردات این محصول و ثبت سفارش واردات بتوان تا حد زیادی از التهابات موجود در بازار گوشی موبایل کاست.
با شیوع ویروس کرونا در کشور به منظور رعایت پروتکل های بهداشتی و رعایت فاصله اجتماعی افراد با هدف شکستن زنجیره انتقال ویروس، بسیاری از فعالیت ها در سطوح مختلف متوقف و تعطیل شدند. یکی از این فعالیت های مهم آموزش و پرورش دانش آموزان در مدارس بود. حال با گذشت 8 ماه از شیوع ویروس کرونا، وزارت آموزش و پرورش و ستاد ملی مقابله با کرونا تصمیم گرفتند سال جدید تحصیلی را 15 روز زودتر از موعد و در تاریخ 15 شهریور ماه، در حالی که بسیاری از آموزش ها به صورت مجازی و غیر حضوری انجام خواهد شد آغاز کنند . با اجرای طرح آموزش مجازی یکی از بزرگترین دغدغه ها هزینه های .اینترنت مورد استفاده .برای آموزش های آنلاین بود
به همین منظور اپراتور ایرانسل اعلام کرد جهت تأمین اینترنت مورد نیاز برای اجرای آموزش های آنلاین دانش آموزان، دومین بستۀ اینترنت رایگان ۲۰ گیگابایتی ویژه معلمان را برای ۱۵۰ هزار معلم مشترک این اپراتور، فعال کرده است.
بنا بر اعلام اپراتور دوم، این بسته بر اساس فهرست ارائه شده از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات فعال شده و معلمان می توانند از بامداد ۲۵ شهریور به مدت سه ماه از آن استفاده کنند. بسته های هدیه فعال شده برای معلمان، از طریق اپلیکیشن ایرانسل من قابل مشاهده و میزان مصرف آنها نیز قابل بررسی است. بستههایی که از قبل فعال شده اند، پس از اتمام حجم بستۀ ۲۰ گیگابایتی هدیه، یا بعد از پایان مهلت استفاده از این بسته، در دسترس خواهند بود. بسته های اینترنتی که در این مدت، مهلت استفاده از آنها به پایان می رسد، قابل تمدید نخواهند بود. ایرانسل، در فروردین ماه سال جاری نیز، با هماهنگی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، بستۀ اینترنت رایگان مشابهی را به معلمان اختصاص داده بود.
بر اساس آخرین گزارش سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی دربارهی سهم بازار اپراتورهای تلفن همراه تا پایان سه ماهه نخست سال جاری، حاکی از سهم ۵۳ درصدی همراه اول در برابر سهم ۴۴ درصدی ایرانسل و سهم ۳ درصدی رایتل است.
سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی یا رگولاتوری در سه ماه یک بار گزارشی را تحت عنوان فصلنامه آماری منتشر می کند که به در آن به تفصیل آماری از وضعیت شبکه تلفن همراه در کشور را ارائه می نماید. اطلاعاتی مانند تعداد خطوط واگذار شده، تعداد مشترکان فعال و سهم بازار اپراتورهای تلفن همراه در این گزارش فصلی قید شده و منتشر می شود.
جلد سی و سوم فصلنامه آماری سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، جدیدترین نسخه این گزارش است که آمار مربوط به سه ماهه نخست سال ۱۳۹۹ را منتشر کرده است.
بر اساس این گزارش، تا پایان فصل نخست سال جاری، تعداد خطوط واگذار شده همراه اول ۹۲ میلیون و ۴۶۲ هزار و تعداد مشترکان فعال این اپراتور ۶۵ میلیون و ۴۷ هزار، تعداد خطوط واگذار شده ایرانسل ۸۶ میلیون و ۳۲۵ هزار و تعداد مشترکان فعال این اپراتور ۵۱ میلیون و ۷۲۷ هزار و تعداد خطوط واگذار شده رایتل ۸ میلیون و ۲۸۰ هزار و تعداد مشترکان فعال این اپراتور ۴ میلیون و ۳۱۷ هزار است.
گفتنی است؛ در پایان آخرین فصل سال ۱۳۹۸، تعداد مشترکان فعال همراه اول ۶۲ میلیون و ۷۲۳ هزار، مشترکان فعال ایرانسل ۵۱ میلیون و ۲۸۴ هزار و مشترکان فعال رایتل ۴ میلیون و دو هزار مشترک بوده است که بر اساس این گزارش در 3 ماهه اول سال 1399 شاهد افزایش مشترکین اپراتورها و همچنین افزایش ضریب نفوذ تلفن همراه در میان اقشار مختلف جامعه بوده ایم. این افزایش تعداد مشترکین و افزایش ضریب نفوذ در میان مشترکین اپراتور همراه اول بیشتر مشهود است به ظوری که نسبت به آمار سال 98 تعداد مشترکین این اپراتور در حدود 2.3 میلیون افزایش داشته است در حالی که این افزایش در اپراتورهای ایرانسل و رایتل در حد چند صد هزار نفر بوده است. بر اساس این گزارش، اپراتور همراه اول همچنان یکه تاز بازار تلفن همراه در کشور است و بالاترین ضریب نفوذ در بین اپراتورها را به خود اختصاص داده است.
ضریب نفوذ اپراتورهای تلفن همراه | ||
همراه اول | ایرانسل | رایتل |
77.40 | 61.55 | 5.14 |
تعداد خطوط واگذار شده و فعال اپراتورهای تلفن همراه | |||
| همراه اول | ایرانسل | رایتل |
خطوط واگذار شده | 92.462.230 | 86.325.535 | 8.280.001 |
خطوط فعال | 65.047.843 | 51.727.360 | 4.317.029 |
با شیوع ویروس کرونا در کشور بسیاری از فعالیت ها در سطوح مختلف به منظور رعایت پروتکل های بهداشتی و رعایت فاصله اجتماعی افراد با هدف شکستن زنجیره انتقال ویروس، متوقف و تعطیل شد. یکی از این فعالیت های مهم آموزش و پرورش دانش آموزان در مدارس بود. حال با گذشت 8 ماه از شیوع ویروس کرونا، وزارت آموزش و پرورش و ستاد ملی مقابله با کرونا تصمیم گرفتند سال جدید تحصیلی را 15 روز زودتر از موعد همیشگی آغاز کنند در حالی که بسیاری از آموزش ها به صورت مجازی و غیر حضوری انجام خواهد شد.
به نقل از پایگاه خبری رندباز اپراتور همراه اول در راستای ایفای وظایف اجتماعی خود در دوران شیوع کرونا و آغاز سال تحصیلی جدید و ضرورت تشکیل کلاس های درسی دانش آموزان و دانشجویان به صورت مجازی، هزینه دسترسی به سامانه شاد را رایگان اعلام کرد.
والدین دانش آموزان و معلمان می توانند بدون هیچگونه نگرانی بابت هزینه های دسترسی به محتوای موجود روی این سامانه، به شکل رایگان به محتوای اپلیکیشن شاد دسترسی داشته باشند.
سرویس اینترنت دانش آموزی نیز برای ایجاد فضای امن اینترنت به منظور استفاده دانش آموزان از محتوای آموزشی مورد نیاز از طریق کد دستوری (ستاره مربع) فعال خواهد شد.
والدین می توانند برای اطمینان از دسترسی فرزندان خود به فضای اینترنتی سالم، این سرویس را فعال کنند.
با فعال سازی این سرویس امکان دسترسی فقط به محتوای آموزشی در نظر گرفته شده، وجود خواهد داشت؛ همچنین در هر زمان که والدین تمایل داشته باشند، می توانند سرویس اینترنت دانش آموزی را غیرفعال کرده و مطابق روال قبل به کلیه محتوای اینترنتی مورد نیاز خود دسترسی داشته باشند.
همچنین برای آن دسته از دانش آموزان و معلمان که از بسترهای دیگر آموزشی استفاده می کنند، بسته های اینترنت آموزش با تخفیف ویژه ای در نظر گرفته شده است.
این بسته ها که در روزهای آتی با کد دستوری فعال می شوند، برای استفاده از محتوای آموزشی مورد نیاز دانش آموزان و معلمان در نظر گرفته شده است و شامل حال تمامی مشترکان همراه اولی خواهد شد.
در ادامه ارائه سرویس های مختص ایام تحصیل، همراه اول همچون گذشته و در راستای هویت بخشی به کودکان و نوجوانان، سیمکارت انارستان را که سیمکارتی اعتباری برای کودکان ۶ تا ١٨ ساله است ارائه میکند.
والدین می توانند برای ایجاد امکان استفاده از فضای اینترنتی سالم، مطمئن و متناسب با نیازمندی های دانش آموزان از جمله سامانه شاد، این سیمکارت را برای فرزندان خود تهیه کنند و از امکانات ویژه آن بهرهمند شوند.
با شیوع ویروس کرونا در کشور بسیاری از فعالیت ها در سطوح مختلف به منظور رعایت پروتکل های بهداشتی و رعایت فاصله اجتماعی افراد با هدف شکستن زنجیره انتقال ویروس، متوقف و تعطیل شد. یکی از این فعالیت ها مهم آموزش و پرورش دانش آموزان در مدارس بود. حال با گذشت 8 ماه از شیوع ویروس کرونا، وزارت آموزش و پرورش و ستاد ملی مقابله با کرونا تصمیم گرفتند سال جدید تحصیلی را 15 روز زودتر از موعد همیشگی آغاز کنند در حالی که بسیاری از آموزش ها به صورت مجاری و غیر حضوری انجام خواهد شد.
به نقل از پایگاه خبری رندباز ایرانسل، اولین و بزرگترین اپراتور دیجیتال ایران، همزمان با آغاز سال تحصیلی جدید و در راستای حمایت از دانشآموزان و معلمان و ایجاد دسترسی آسان به آموزش آنلاین در شرایط کرونا، امکانات ویژه ای ارائه کرد.
دسترسی رایگان و بدون مصرف دیتا به سامانه «شاد»، ارائه بسته اینترنت با تعرفه تخفیفی به مؤسسه های آموزشی، پیشنهاد ویژه استفاده رایگان از زیرساخت آموزش آنلاین «دانا پلاس» و نیز ارائه سیم کارت آموزشی با امکان ایجاد محدودیت توسط والدین در دسترسی به وب سایت ها برای فرزندان، از جمله این امکانات هستند.
دسترسی رایگان به سامانه شاد
مشترکین ایرانسل می توانند از بامداد 16 شهریور ماه 1399 تا اطلاع ثانوی، بدون نیاز به تهیه بسته دیتا، به سامانه شاد دسترسی داشته باشند. در هنگام استفاده از این سامانه، اینترنت مصرفی برای تمامی کاربران رایگان خواهد بود و در طول استفاده از سامانه شاد، اینترنت رایگان به صورت خودکار برای کاربران فعال می شود. کاربران لازم است هنگام استفاده از سامانه شاد، در صورت استفاده از نرمافزار VPN روی دستگاه خود، آن را قطع کنند تا از نظر فنی، امکان رایگان محاسبه شدن دیتای مصرفی آنان وجود داشته باشد.
بسته اینترنت با تخفیف ویژه
ایرانسل همچنین برای دانش آموزان مدرسه هایی که از سامانه شاد برای آموزش آنلاین استفاده نمی کنند و نیز دانشجویان دانشگاه ها و مؤسسه های آموزشی که از پلتفرم های آموزش آنلاین خود استفاده می کنند، بسته های اینترنت با تخفیف ویژه در نظر گرفته است که بهزودی در دسترس قرار می گیرند. این بسته ها به آیپی سامانه آموزش آنلاین که در سیستم آموزشی مؤسسه محل تحصیل ثبت شده باشند، تعلق می گیرد.
متقاضیان می توانند درخواست خود را به همراه اطلاعات پلتفرم آموزش مجازی خود (نشانی کامل وب سایت، آیپی عمومی، پورت، پروتکل) در نامه ای رسمی به نشانی info@mtnirancell.ir ارسال و یا در فرم موجود در وب سایت ایرانسل بارگذاری کرده و برای هماهنگی های بعدی، یکی از مسئولان فنی خود را به ایرانسل معرفی کنند.
پیشنهاد ویژه دانا پلاس
ایرانسل همچنین با ارائه زیرساخت آموزش آنلاین دانا پلاس، امکان برگزاری کلاس های آنلاین از این طریق را در اختیار مدرسه ها، دانشگاه ها و مؤسسه های آموزشی قرار داده است.
متقاضیان می توانند با مراجعه به وب سایت دانا پلاس به نشانی plus.danaapp.ir ، به مدت یک ماه از امکان استفاده رایگان از بسته 925 هزار تومانی ویژه مدارس استفاده کنند.
سیمکارت آموزشی
مشترکان ایرانسل در صورتی که قصد دارند سیمکارت خود را برای آموزش آنلاین، در اختیار فرزندشان قرار دهند، می توانند در صورت تمایل، با شماره گیری کد دستوری #3*3*555* و یا گزینه «تغییر طرح تعرفه» در قسمت «اطلاعات حساب» اپلیکیشن ایرانسل من، دسترسی سیم کارت به اینترنت را صرفاً برای وب سایت های مورد تأیید داخلی محدود کنند. رفع محدودیت و دسترسی مجدد به همه وب سایت ها، در هر زمان با شماره گیری کد دستوری #4*3*555* و یا اپلیکیشن ایرانسل من امکان پذیر است.
ایرانسل همچنین سیم کارتی به نام «سیم کارت آموزشی» را برای والدینی که قصد دارند سیم کارت ویژه ای به امر تحصیل و آموزش آنلاین فرزند خود اختصاص دهند، ارائه کرده است.
با تهیه این سیم کارت اعتباری (که باید به نام یکی از والدین ثبت نام شود)، دسترسی به اینترنت به طور پیش فرض، صرفاً برای وب سایت های مورد تأیید داخلی امکان پذیر است. در صورت تمایل کاربر، می توان محدودیت دسترسی به وب سایت ها را روی این سیم کارت ها نیز با مراجعه به اپلیکیشن ایرانسل من و یا شمارهگیری کد دستوری #4*3*555* برطرف کرد. همچنین امکان برقراری مجدد این محدودیت دسترسی، از طریق اپلیکیشن ایرانسل من و یا شمارهگیری کد دستوری #3*3*555* وجود دارد.
ثبتنام و دریافت سیم کارت آموزشی، صرفاً از طریق مراجعه به صفحه سیم کارت آموزشی در فروشگاه اینترنتی ایرانسل به نشانی shop.irancell.ir امکان پذیر است.
این سیم کارت، با 4000 تومان اعتبار اولیه، 1.5 گیگابایت اینترنت رایگان (با اعتبار ۲۰ روز)، ۱۰۰ دقیقه مکالمه رایگان ایرانسلی (با اعتبار ۲۰ روز) و ۴ گیگابایت اینترنت رایگان ۷ روزه (در هر ماه، تا ۶ ماه) ارائه می شود.
مشترکان ایرانسل می توانند با مراجعه به نسخه موبایلی و یا وب اپلیکیشن ایرانسل من، مصرف اینترنت داخلی یا جهانی بسته های دیتای خود را بررسی کنند.
منبع: سایت خرید و فروش سیم کارت رندباز